Fitlifehealthclub
Bel Voor meer informatie
070-396 50 66

Nieuwsarchief

 

Fit Facts - feb 10  (26-01-2010)

Leer kinderen gezond eten en bewegen Tijdens hun jeugd leren de meeste kinderen een eet- en beweegpatroon aan dat zij de rest van hun leven handhaven. Daarom is het belangrijk om kinderen op jonge leeftijd bekend te maken met gezonde voeding en voldoende beweging. In deze FitFacts enkele tips voor ouders. Een gezond voedingspatroon Probeer kinderen zo vaak mogelijk groenten of fruit te ...lees meer»

Gezond en vitaal - feb 10  (26-01-2010)

Meer beweging = meer preventie tegen diabetes Een half uurtje meer bewegen per week helpt al om te voorkomen dat iemand diabetes type 2 krijgt. Diabetes type 2 (suikerziekte) is veelvoorkomend bij mensen met overgewicht die ongezond eten. De ziekte kan leiden tot blindheid, dementie en amputatie van voeten en benen. Wetenschapper Cheryl Roumen van de Universiteit Maastricht volgde een gro ...lees meer»

December 2009  (15-12-2009)

Beste leden, December een muzikale TOP 2000 maand. En dus ook voor Fitlife Spa & Healthclub! Hoe doen wij dat dan?? Vanaf zondag 27 december t/m donderdag 31 december elke dag een lange en een korte spinningles Een van 45 minuten en een van 90 minuten op de muziek uit de TOP 2000 ranglijst Per dag zal er een verschil zijn in welke lijst we de muziek moeten gaan zoeken Vo ...lees meer»

Fit Facts Wielrennen dec 09  (27-11-2009)

Het maximale uit jezelf halen op de racefiets Wielrennen, je grote passie. Al rijdend het hoofd leegmaken na een lange werkdag. Je mentaal voorbereiden op de klim die gaat komen. Je voelt je fit, vol power en voldaan na het uitrijden van die uitdagende tocht. Allemaal ingrediënten voor een geslaagde rit… Wielrennen laat het hart van vele Nederlanders sneller kloppen. Met vee ...lees meer»

Fit Facts Hardlopen dec 09  (27-11-2009)

Hardlopend aan je conditie en snelheid werken Onspannend en inspannend tegelijk. In pittig tempo makkelijk en snel kilometers maken. De endorfine die vrijkomt tijdens het hardlopen. Extra energie die je krijgt van de buitenlucht tijdens je dagelijkse rondje. Je voelt je goed, sterk, gezond. Allemaal ingrediënten voor een heerlijke hardloopsessie… Hardlopen groeit in populari ...lees meer»

Gezond en vitaal - dec 09  (27-11-2009)

Bewegen bij ernstige kniepijn beter dan rust Patiënten met ernstige kniepijn kunnen beter onder begeleiding oefeningen doen dan rust nemen. Dit blijkt meer effectief te zijn in het verminderen van de pijn en het functioneren van de knie, zo wijst onderzoek van het Erasmus MC uit. Jaarlijks krijgen zo’n 50.000 Nederlanders last van het zogenoemde Patellofemorale Pijnsyndroom. Hier ...lees meer»

Gezond en vital - nov 09  (27-10-2009)

Zin in sporten kun je leren Mensen die na een werkdag liever op de bank televisie kijken dan gaan sporten lijden volgens een Canadese onderzoekster aan een gebrek aan wilskracht. Gelukkig is er wel verbetering mogelijk. De onderzoekster, Kathleen Martin Ginis van de McMaster University in Canada, ontdekte dat hoe meer emotionele en mentale problemen je overdag hebt, hoe minder je 's avon ...lees meer»

Fit facts - nov 09  (27-10-2009)

Leef gezond en voorkom dementie Het is al vaker aan de orde geweest: een gezonde levensstijl kan ziektes voorkomen, kwalen verminderen en een algemeen gevoel van welbevinden bevorderen. Uw fysieke gesteldheid werkt ook door op de geest. Om dementie te voorkomen zijn voldoende beweging en gezonde voeding van belang. In deze Fitfacts komen drie aspecten aan de orde waarop u zelf invloed heef ...lees meer»

Gezond en vitaal - okt 09  (26-09-2009)

Antioxidanten en de strijd tegen veroudering De strijd tegen rimpels en andere symptomen van veroudering moet vooral van binnenuit worden gevoerd. Daarbij dient men zich te richten op de ‘vrije radicalen’. Deze schadelijke verbindingen kunnen worden beteugeld door antioxidanten. Maar hoe werken ze? En in welke voedingsmiddelen zitten ze? Jonge kinderen dikker door weinig ...lees meer»

Fit facts okt 09  (26-09-2009)

De term ‘vrije radicalen’ werd in de jaren vijftig gelanceerd door de Amerikaanse wetenschapper dokter Denham Harman. Hij noemde zijn theorie de ‘Free radical Theory of Aging’. Veroudering van mens en dier zou volgens Harman een gevolg zijn van een vorm van oxidatie van belangrijke moleculen, zoals DNA, RNA, vetten, membranen, enzovoort. Toevoeging van antioxidanten al ...lees meer»

[ Eerste pagina  ]  [ Vorige ]   Pagina 1 van 5 pages [ Volgende  ]  [ Laatstee ]